Пропускане към основното съдържание

Реклама

БТВ започва да действа

 Би Ти Ви е загубила до 300 000 зрители в най-гледаното време от януари 2012 г. досега, сочат данни на ГАРБ.

В т.нар. праймтайм през януари 2012 г. медията е била гледана средно от над 1,21 млн. души, показват данните на агенция ГАРБ. По онова време зрителите въздишаха по последните епизоди на сагата с Али Ръза в "Листопад" и точно навлизаха в сюжета на друга турска драма - "Пепел от рози".

Според данните на ГАРБ на 7 януари т.г., понеделник, аудиторията на Би Ти Ви между 19 и 23 ч е била средно от 900 000 души. По това време Би Ти Ви излъчва новините, турската продукция "Времето лети" и половината от "Шоуто на Слави". На следващия понеделник, 14 януари, аудиторията на Би Ти Ви в т.нар. праймтайм се е покачила и е минала 1 млн. души. Увеличение има не само сред хората, които гледат медията чрез сателитен доставчик, но и сред аудиторията, която приема Би Ти Ви по друг начин, отчитат данните от ГАРБ.

Вече две седмици каналите на "Би Ти Ви медия груп" не се излъчват от "Булсатком", който по неофициални данни има 750 000 абонати, сред които е и премиерът Бойко Борисов.

"Имаше спад на аудиторията, което е нормално, но междувременно нашите зрители се ориентираха към алтернативни начини на приемане на сигнала, което води до постепенно подобряване на резултата, казаха от Би Ти Ви на въпрос на "Труд" как се променя публиката им след старта на кризата.

Според телевизията голяма част от абонатите на "Булсатком" са започнали да гледат Би Ти Ви ефирно.

"Имаме информация, че много домакинства се ориентират към смяна на доставчика поради липсата на достъп до каналите на Би Ти Ви", добавиха от медията. Тези сигнали се потвърждавали и от тяхно експресно количествено телефонно изследване на "Маркет Линкс".

Според резултатите от проучването не малка част от абонатите на сателитния оператор декларират, че търсят алтернатива за приемане на сигнала на каналите от групата на Би Ти Ви. Оттам обясниха, че интересът към телевизията се повишил и заради старта на новия им сериал "Огледален свят", чиято рекламна кампания тръгнала отдавна.

Между 7 и 14 януари се отчита леко намаление и на аудиторията на основните конкуренти на Би Ти Ви - Нова и БНТ.

В същото време Би Ти Ви Комеди, която се приема само по кабелен или сателитен път, е повишила аудиторията си. На 7 януари средно 21 000 души са се забавлявали с комедиите "Лепнат за теб" и "Приятели", докато седмица по-късно те вече са били почти 36 000 души.

От "Булсатком" обявиха, че абонатите им са платили таксите си за януари и на практика в момента точни данни за това колко хора се отказват от техните услуги няма. Обобщена статистика ще има след 10 февруари. За нас всеки клиент е важен, защото сме се борили за него и защото правим легален бизнес, казаха от оператора. Седмица след спирането на сигнала на Би Ти Ви, в интервю за "Труд" съсобственикът на сателитния доставчик Пламен Генчев обяви, че отказалите се абонати са около 300 души.

Най-добрите постижения на Би Ти Ви през миналата година в най-гледаното време са били през март, когато аудиторията е минавала 1,3 млн. души, показват данните на агенция ГАРБ.

Есенният сезон обаче явно беше времето на Нова, защото през октомври, ноември и декември хората, избрали да се забавляват с нейния праймтайм, постепенно се увеличават и стават половин милион българи. Тогава обаче вървяха "ВИП брадър" и "Биг брадър ол старс". За сравнение, през януари 2012 г. Нова е имала средно по 377 000 души пред екрана между 19 и 23 ч. През последните 12 месеца разликата между рейтингите на новините на Нова и на Би Ти Ви се стопяваше, като през изминалата седмица дори ги минавахме, казаха от втората частна национална тв вчера.

"Черешката на тортата" за 2012 г. за БНТ пък е била през юни, когато вървеше Европейското първенство по футбол. Тогава в най-гледаното време пред екрана на държавната телевизия са сядали средно по 359 000 души. За сравнение, през януари м.г. медията е привличала по 222 000 души в праймтайм.
Идеалната телевизия - "Листопад", футбол и "ВИП брадър"

В един съвършен свят, където зрителите могат да бъдат програмни директори на идеалната телевизия, тя би въртяла турски сериали, “ВИП брадър” и футбол. За разкош винаги може да се добави щипка смях (“Боговете сигурно са полудели”), а за десерт - да се примеси и крими сюжет, където винаги разкриват убиеца (“От местопрестъплението - Маями”.) А ако децата имаха право на глас, те щяха да включат и приключенията на двамата братя Финиъс и Фъб, които си измислят истински приключения в задния двор.

Или поне такива са били най-гледаните продукции на десетте най-популярни тв канала от 1 януари до 20 декември 2012 г., показват данните на агенция ГАРБ.
 

  • Независимо от това колко хора отричат, че гледат турските драми, според данните на ГАРБ над 2,016 млн. българи са избърсали тайно сълзите си, когато свърши “Листопад”. Последният епизод на драмата за Али Ръза и неговата фамилия е било най-гледаното предаване миналата година.
  • Така майсторите от Босфора оставиха звездите на терена в мача от Европейското първенство по футбол Испания - Италия, на почетното второ място. Със срещата БНТ1 е обрала любовта на над 1,198 млн. футболни запалянковци.
  • И как Ники Кънчев обяви, че певецът Орлин Павлов е победител във “ВИП брадър” по Нова, са гледали над 957 000 души.

Коментари

Реклама

Реклама

Популярни публикации от този блог

Eмир не е бащата на детето на Руя!

В главата на Емир и Фериа се въртят едни и същи въпроси - Кой е бащата на бебето.  Всеки ден Руя тормози и вбесява Емир.  Ханде и Корай подкрепят Емир в трудните моменти. Корай вижда Емир и Едже заедно в бара и учуден. Ханде и Корай отиват с Емир в болницата за резултатите от ДНК теста.  В последния момент се по явява Фериа и хваща Емир гордо за ръка пред всички. Тестът е отрицателен и Емир не е бащата на бебето на Руя.  Айсун е шокирана и се заяжда с Фериа. Емир, Фериа, Ханде и Корай са много щастливи от резултата на теста и се присмиват на Руя и майка ѝ. Пред болницата Емир прегръща силно Фериа.  Джансу разбира, че Фериа и Емир са женени и изпада в криза.  Мехмет приема предложението на Емир за работа.  Ръза казва тежки думи на Фериа.  Емир е зает в клуба и Едже е постоянно около него.  Фериа приготвя прекрасна вечеря и чака Емир дълго да вечерят, но той не се прибира!

Голям провал, че Хазал Кая напусна "Огледален свят"

 В края на 2-ри сезон т.e на финала, сценаристите решиха да убият Фериа понеже Хазал Кая започнала да се снима в нов сериал и не е можела да продължи със сериала, а сценаристите искали трети сезон заради успешността на Чаатай Улусой, но този 3-ти сезон с заглавието "Пътят на Емир", са снимали и излъчвали само 9 епизода и го спряха, защото нямал зрителски интерес. Не само Хазал напусна сериала, също и като нейната колежка Джейда Атеш, която пък играеше ролята на Ханде. Джейда започва да се снима в нов сериал, а малко след това прекратиха излъчването на "Нарекох те Фериха" (Огледален свят) и започнаха изцяло нов сериал - "Пътят на Емир". В него се появи отново Джейда /Ханде/ на 2-рата серия, като телевизията се надяваше да си увеличи рейтинга, но истината е, че след напускането на Хазал рейтинга падна и не след дълго сериалът бе спрян едва на 9-ти епизод. Източник:  Огледален свят

Niks - Една потресаваща истина за българския рап певец

Внезапно на 17 юли почина рап музиканта Николай Благоев - Niks от Touch Down. Тази тъжна новина разпространяват в социалните мрежи негови приятели. Информацията е потвърдена и на официалната страница на групата във Facebooк.  Младият музикант е с корени от Згориград. Неговата майка Дияна е родом от врачанското село, но от дълги години живее в Италия. Била е част от танцов състав във Враца. Бабата и дядото на Николай, които са починали, също се помнят като известните танцьори във Врачанско. След развода на родителите си, Благоев е живял при баща си в Харманли. Touch Down се е сформирала през 2007 г. Никс беше представител на новата вълна рап изпълнители в България.  Последваха редица съвместни проекти с други популярни звезди на хип-хоп и R&B сцената, сред които Били Хлапето, Сани Алекса, Мария Илиева, Лора Караджова, Графа. Аутопсията е установила, че Николай Благоев е починал от сърдечен удар. 23-годишният младеж е бил здрав и не е страдал от никакви заболяван

Реклама