събота, 20 юли 2013 г.

Niks - Една потресаваща истина за българския рап певец

Внезапно на 17 юли почина рап музиканта Николай Благоев - Niks от Touch Down. Тази тъжна новина разпространяват в социалните мрежи негови приятели. Информацията е потвърдена и на официалната страница на групата във Facebooк. 

Младият музикант е с корени от Згориград. Неговата майка Дияна е родом от врачанското село, но от дълги години живее в Италия. Била е част от танцов състав във Враца. Бабата и дядото на Николай, които са починали, също се помнят като известните танцьори във Врачанско. След развода на родителите си, Благоев е живял при баща си в Харманли.

Touch Down се е сформирала през 2007 г. Никс беше представител на новата вълна рап изпълнители в България.  Последваха редица съвместни проекти с други популярни звезди на хип-хоп и R&B сцената, сред които Били Хлапето, Сани Алекса, Мария Илиева, Лора Караджова, Графа.

Аутопсията е установила, че Николай Благоев е починал от сърдечен удар. 23-годишният младеж е бил здрав и не е страдал от никакви заболявания, споделят неговите близки, които са потресени от внезапната смърт.

Един от последните постове на Николай във Facebook е - "Най-кратката страшна история: Последния човек на земята стоял в една стая. На вратата се почукало...". Феновете на звездата са в шок от новината за кончината на любимеца им.

В личния профил на изпълнителя във Фейсбук се сипят коментари от опечалени почитатели, които са потресени от трагедията. Колегите на Никс също са сломени от вестта за смъртта на младия певец. Играта, Били Хлапето и други споделиха, че страдат неимоверно от загубата на обичания им колега.

Междувременно се оказа, че Николай Благоев е издъхнал буквално в ръцете на Мишо Шамара. "Дойде в студиото, беше усмихнат. Нямаше никакъв признак, че ще се случи. Влезе в стаята, където работим и разказа един виц, смееше се, изглеждаше супер добре. После седна на един стол и на секундата падна и умря", каза пред БЛИЦ Мишо Шамара.

                                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар