събота, 27 октомври 2012 г.

Кино Нова ни подготвя ужасни истории за тиквения фенер "Хелоуин"

 
От 29 октомври до 04 ноември, всеки ден от 21:00 ч. 
Този понеделник Кино Нова ще покаже на почитателите за страшни трилъри със седем от най-ужасните истории, а това ще се случи в тематична седмица, посветена на Хелоуин.  Героите на екрана грабват фенерите и слагат маските, за да представят най-шокиращите случки, зловещи сценарии и неочаквани развръзки, и то не само в една празнична нощ, а в седем поредни дни и заглавия. 
От 29 октомври, в 21:00 ч. Седмицата започва с филма „Ханибал: Потеклото” , а в него, години след ужасна случка в живота си, момче на име Ханибал Лектър се опитва да отмъсти за бруталното убийство на по-малката си сестра. Той продължава да търси убийците с  желание за лично възмездие, а в крайна сметка става ясно, че за всичко на този свят рано или късно се заплаща.
Във вторник ключов персонаж на екрана ще бъде „Шперцът” в класическото заглавие от Йън Софтли, с участието на великата актриса Джина Роуландс. В една мрачна вселена предметът ще е в състояние да отключва тайнствени врати и светове, както и да открива и най-дълбоко пазените тайни на един зловещ готически дом. 
На самия празник, в нощта на Хелоуин, зрителите ще видят фантастичния трилър „Снежанка в черната гора” в една модерна  мрачна и кървава версия на прочутата приказка на братя Грим е в смразяващ готически стил. Всичко от познатия сюжет е тук, но едва ли някога сте си представяли, че тази приказка може да изглежда толкова зловеща. Сигърни Уийвър е в стихията си като злата мащеха, която с гняв научава от своето вълшебно огледало, че доведената и дъщеря вече е по-красива от нея. В нея обаче има много нови елементи, а на финала не се знае кой ще победи – добрите или лошите в историята. 
В първия ден от месец ноември, Кино Нова ще излъчи втората част на един от най-шокиращите и ужасяващи филми на всички времена “Психо” от емблематичния Хичкок, а това ще се окаже само предисторията на едно пътуване към мрачните гори около Кристал Лейк на следващия ден, с „Петък 13-ти”. Чарли Гуард ни показва как нещо реално за едни е трудно разбираемо за други, до един определен момент, когато всички виждат ужаса. "The Uninvited" е римейк на южнокорейски филм на ужасите, озаглавен "История за две сестри" - 2003 г. Филма е смесица от навлизащите азиатски ужаси в примес с английските хоръри от седемдесете години. Чарли Гуард е режисьор на лентата, а за сценария се е погрижил Крейг Розенберг. В ролите на двете сестри Ана и Алекс Райдъл, се превъплащават Емили Браунинг и Ариел Кейбъл, други участващи в трилъра са Елизабет Банкс и Дейвид Стрейтиън,  ще бъдат част от най-нестандартно семейство в съботния ден, в лентата „Неканените”.
На последният ден от седмицата носителят на "Оскар" Антъни Хопкинс съживява най-известния си образ в трилъра „Червеният дракон”, в който ще трябва да залови изпипан сериен убиец, с помощта на още едно кино величие – номинирания за "Оскар" Едуард НортънСедем години преди да напише "Мълчанието на агнетата" авторът Томас Харис създаде един портрет на злото в най-откровената му форма. Със съспенс-трилъра "Червения дракон" той запозна читателите с едно трио образи, чиито съдби бяха ужасяващо преплетени: блестящия психиатър-убиец Доктор Ханибал Лектър, изплашения на пръв поглед следовател от ФБР - Уил Греъм и вманиачения последовател на Лектър с прякор "Зъбльото". Образът на Лектър - един от най-вълнуващите злодеи в съвременната литература присъстваше и в следващите бестселъри на Харис - "Мълчанието на агнетата" /1988/ и "Ханибал" /1999/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар