Пропускане към основното съдържание

Реклама

Съботна вечер - 03 ноември



Милениум: Момичето с татуирания дракон - 21:45 ч. по БНТ1

Жанр: Трилър


Изтрий следите, преди да продължиш. Бъдещето също е кодирано в архив на системата.
Журналист и млада хакерка по следите на жена, тайнствено изчезнала преди 40 години.

Интелигентен трилър, в който героинята е по-забележителна от историята: 24-годишна готическа хакерка с пиърсинг и татуировки -  нежна, но силна, наранена и гениална -  с трудно детство, ограничени социални контакти и служебен настойник; сътрудник в тайнствено разследване, което ще проникне в собствените й спомени и страхове...

Романът от трилогията Милениум на Стиг Ларшон, издадена след смъртта му през 2004г,. е световен бестселър с динамика, различна от стандартите на Холивуд в американската версия на режисьора Дейвид Финчър. Темата в европейската екранизация не е насилието въпреки съдържанието с изнасилване, робство и плен на жени, а феминисткото настроение, кореспондиращо на оригиналното шведско заглавие на романа - "Мъжете, които мразеха жените". Не е психологически анализ, а мрачен трилър без свръхкинетика със сексуални сцени без еротика, където героят е смел и опитен, без да е мачо, а героинята е секспалина в абстрактното, без да е прелъстителка. Това е филм за партньори, които имат по-важна мисия от това да бъдат екшън - герои.


Ще се лее кръв - 20:00 ч. по ТВ 7

Жанр: Исторически


Когато Даниъл Плейнвю разбира, че в градчето Литъл Бостън нефтът буквално избива на повърхността, той и синът му Ейч Дабълю, който счита и представя за свой партньор, мигновено се отправят натам и започват да прокарват сондаж след сондаж. В този едва оцеляващ град, където основните забавления са проповедите на харизматичния проповедник Илай Сънди, Плейнвю и Ейч Дабълю правят своя голям удар. Но въпреки всички сондажи, които успяват да пуснат в експлоатация и последвалия успех, нищо вече няма да остане същото, защото конфликтите ескалират и всички човешки ценности – любов, надежда, вяра, убеждения, амбиция и дори връзката между баща и син – биват заплашени от корупция, измама и потока на петрола.


Майкъл Клейтън - 23:10 ч. по ТВ 7

Жанр: Екшън


Майкъл Клейтън е 45-годишен, пристрастен към комара разведен адвокат, със син, за когото рядко има време. Умението му да се справя с всяка ситуация го поставя в позицията на специален съветник в сянка на голяма адвокатска фирма, денонощно на разположение за да се справя с "белите" на клиентите. Един ден обаче се оказва, че трябва да "почисти" след свой приятел и колега – Артър Идънс - един от най-важните адвокати на фирмата, който е превъртял в разгара на дело за 3 млн. долара с 468 жертви на отравяне... Нещата, разбира се, съвсем не са такива, каквито изглеждат, но Майкъл се убеждава в това, чак след като някой се опитва да го убие...

Трима крале - 20:00 ч. по БТВ

Жанр: Екшън

Абсурдно комично, много динамично, а на места - поразително емоционално, действието на Трима крале започва след края на Войната в залива. Сред настъпилия празничен хаос четирима американски войници (Джордж Клуни, Марк Уолбърг, Айс Кюб и Спайк Джонзи), твърдо решени да занесат у дома нещо повече от пясъчни бълхи, заминават за иракската пустиня, за да търсят откраднати от Кувейт кюлчета злато. 
Скоро те са въвлечени в местен бунт, който обърква плановете им... и целия им живот. Уникалната мозайка от хумор, насилие и исторически факти на режисьора Дейвид Ръсел превръща Трима крале в изключително приятно забавление.

Борис I - 22:30 ч. по БТВ

Жанр: Исторически

Втората половина на ІХ век. Младият хан на българите Борис осъществява сливането на двете племена - българи и славяни -  в единна държава. Той разбира, че това което ще заздрави държавата му е религията. Така се извършва знаменателното събитие - Покръстването. През 864г. България става първата славянска държава, приела християнството.

Суини Тод: Бръснарят демон от "Флийт Стрийт" - 21:00 по БТВ Синема

Жанр: Драма, Ужас, Мюзикъл

Бенджамин Баркър, в ролята Джони Деп, е щастлив баща и добър бръснар. Животът му е променен завинаги, след като е несправедливо обвинен и осъден на доживотен затвор. Героят на Деп се завръща, за да отмъсти за загубеното си щастие. "Суини Тод" е шестият пореден проект на Тим Бъртън и Джони Деп. След нестандартния "Чарли и шоколадовата фабрика" холивудския актьор получава Златен глобус за ролята на зловещия бръснар. Дали тази история за отмъщението и търсенето на покоя, ще оправдае вниманието на критиците, ще разберете в края на "Суини Тод".

Безсмъртните Маршал - 23:00 ч. по БТВ Синема

Жанр: Драма, Спортен

Самолетна катастрофа отнема живота на любимите спортисти на града. И той идва да създаде един нов отбор... Американският футбол е игра, която те поваля на земята и след това очаква да се изправиш на крака. Но животът удари града Хънтингтън в Западна Вирджиния и университета Маршал много по-тежко.Тогава дойде един човек, за да ги изправи на крака, поемайки работата, която никой не искаше: да възстанови футболния отбор на университета, едва няколко месеца след като самолетна катастрофа отнема живота на любимите на града атлети.

Умирай трудно - 22:00 ч. по БТВ Екшън

 Жанр: Екшън, Приключенски

Коледа е. Нюйоркският детектив Джон Маклейн е разделен със съпругата си Холи, но решава да отиде при нея в Лос Анжелис, за да прекара празниците със семейството си. Той се надява да спаси брака си. В същото време Ханс Грубер също е тръгнал към офиса на Холи, но неговите планове са малко по-различни. Целта е да направи грандиозен обир, а групата му от терористи са готови на всичко, за да спечелят 600 милиона долара. Сградата е почти празна, защото е Коледа. Освен Холи и колегите й, с които празнуват най-успешната година на фирмата, в офиса е и Маклейн. И докато терористите пробиват защитата на охраната, Джон наблюдава действията им и съставя план, за да ги спре. В ролята на наперения нюйоркски детектив е Брус Уилис, Бони Беделя е Холи, а Алън Рикман вдъхва живот на терориста Ханс Грубер. Филмът е изпълнен с екшън, но не е лишен и от чувство за хумор.

Стюарт Литъл - 20:00 ч. по БТВ Комеди

Жанр: Комедия, Детски

От сърежисьора на „Царят лъв” Роб Минкоф, тази забавна история е базирана на книгата на Е.Б. Уайт. Стюарт е малко мишле с огромно сърце. Той търси място, което да нарече свой дом в огромния и вълнуващ свят. Когато е осиновен от истинско човешко семейство, той започва да се впуска в поредица от приключения, включващи и семейната котка Сноубел. Стюарт Литъл разбира значението на думите семейство, любов и приятелство. Един чудесен филм за всички деца.

Поверително и лично - 21:00 ч. по Нова ТВ

Жанр: Драма 


Мишел Пфайфър изпълнява ролята на Сали Атуотър - млада жена, желаеща да направи кариера в телевизията. За целта изпраща свои касети на много канали, но получава само един отговор. Кариерата й започва бавно и на Сали се налага първо да стане секретарка, след това да представя прогнозата за времето и едва след това се превръща в истинска новинарка. Целият този процес преминава под ръководството на Уорън Джъстис (Робърт Редфорд). Филмът проследява истинската история на Джесика Савич, новинарката, която през 70-те става първата жена водеща.Тя се влюбва в наставника си Уорън, но въпреки чувствата си към него поема предизвикателството и се мести във Филаделфия.

Пепелянката - 22:00 ч. по Диема

Жанр: Екшън

Бившото ченге Травис Блакстон е изпратен в затвора, защото е унищожил доказателства за вината на брат му. Сега той отново е на свобода, но Ронда, бившата му любима и сегашна приятелка на брат му Франклин, му казва, че Франклин отново е загазил и дължи 5 млн. долара. Травис я напуска, за да помогне на брат си. Ревнивата му приятелка Линди си мисли, че причината за раздялата им е Ронда и изпраща убийците по петите му.


НАТАША - 21:00 ч. по Евроком

Жанр: Драма 


Сърбия, 1999 година. Корупцията и мафията са достигнали невиждани размери. Бащата на седемнадесетгодишната Наташа, честният полицейски инспектор Тоша, е убит при опит да спре терористична атака в Белград. Гневът и безизходицата предизвкват младото момиче по-детски да търси отмъщение. Младият криминалист Киза предлага на Наташа помощ и защита. Наташа обаче е влюбена в приятеля на Киза, книгопродавеца Марко. Девойката не си дава сметка, че начинанието й може да прерасне в сериозна опасност. Марко и Киза, всеки по-своему, се опитват да предпазят Наташа в последвалата лавина от събития…

Калибър 45 - 21:00 ч. по TV 1000

Жанр: Трилър


Действието на този трилър се развива в най-опасната част на Манхатън – Кухнята на ада. Мила Йовович и Ангъс Макфейдън са - подобно на Бони и Клайд - двойка дребни престъпници.Той е търговец на оръжие и наркотици, но когато прекалява с грубото отношение към приятелката си, тя се обръща срещу него и се заема да съблазни приятелите му, за да го натопят в убийство. 


Изгубеният кръстопът - 23:00 ч. по TV 1000

Жанр: Романтична драма


Докато седи на пътя вдигнал палец за автостоп, Джими Макгий дори не подозира каква изненада му готви съдбата, когато сладичката Миси Лофтън отзивчиво предлага да го закара. Искрите между двамата припламват тутакси, но скоро пред доверчивия Джими изплува историята, в която мъртвият съпруг на Миси отлежава в багажника на Кадилака й, а тя не може да каже със сигурност дали тя го е убила или не...


От здрач до зори - 22:00 ч. по AXN

Жанр: Екшън, Ужаси


Две от култовите имена в съвременното кино - Куентин Тарантино и Робърт Родригес са отново заедно! В един необуздан, невероятно усукан и забавен екшън-трилър за двама братя, които се стремят да заживеят като свободни хора. Ричард (Тарантино) е избягал от затвора чалнат престъпник, който заедно с не по-малко откачения си брат Сет (Д. Клуни) на път за Мексико отвличат свещеник - Джейкъб (Х. Кайтел) и двете му деца. Оказва се, че барът, от където трябва да вземат тлъста сума пари, е място, което го няма дори и в кошмарите им. Ако искат да се измъкнат живи, двамата братя трябва да се обединят със заложницните си в една яростна битка, която продължава от здрaч до зори...








Коментари

Реклама

Реклама

Популярни публикации от този блог

Niks - Една потресаваща истина за българския рап певец

Внезапно на 17 юли почина рап музиканта Николай Благоев - Niks от Touch Down. Тази тъжна новина разпространяват в социалните мрежи негови приятели. Информацията е потвърдена и на официалната страница на групата във Facebooк.  Младият музикант е с корени от Згориград. Неговата майка Дияна е родом от врачанското село, но от дълги години живее в Италия. Била е част от танцов състав във Враца. Бабата и дядото на Николай, които са починали, също се помнят като известните танцьори във Врачанско. След развода на родителите си, Благоев е живял при баща си в Харманли. Touch Down се е сформирала през 2007 г. Никс беше представител на новата вълна рап изпълнители в България.  Последваха редица съвместни проекти с други популярни звезди на хип-хоп и R&B сцената, сред които Били Хлапето, Сани Алекса, Мария Илиева, Лора Караджова, Графа. Аутопсията е установила, че Николай Благоев е починал от сърдечен удар. 23-годишният младеж е бил здрав и не е страдал от никакви заболяван

Eмир не е бащата на детето на Руя!

В главата на Емир и Фериа се въртят едни и същи въпроси - Кой е бащата на бебето.  Всеки ден Руя тормози и вбесява Емир.  Ханде и Корай подкрепят Емир в трудните моменти. Корай вижда Емир и Едже заедно в бара и учуден. Ханде и Корай отиват с Емир в болницата за резултатите от ДНК теста.  В последния момент се по явява Фериа и хваща Емир гордо за ръка пред всички. Тестът е отрицателен и Емир не е бащата на бебето на Руя.  Айсун е шокирана и се заяжда с Фериа. Емир, Фериа, Ханде и Корай са много щастливи от резултата на теста и се присмиват на Руя и майка ѝ. Пред болницата Емир прегръща силно Фериа.  Джансу разбира, че Фериа и Емир са женени и изпада в криза.  Мехмет приема предложението на Емир за работа.  Ръза казва тежки думи на Фериа.  Емир е зает в клуба и Едже е постоянно около него.  Фериа приготвя прекрасна вечеря и чака Емир дълго да вечерят, но той не се прибира!

Голям провал, че Хазал Кая напусна "Огледален свят"

 В края на 2-ри сезон т.e на финала, сценаристите решиха да убият Фериа понеже Хазал Кая започнала да се снима в нов сериал и не е можела да продължи със сериала, а сценаристите искали трети сезон заради успешността на Чаатай Улусой, но този 3-ти сезон с заглавието "Пътят на Емир", са снимали и излъчвали само 9 епизода и го спряха, защото нямал зрителски интерес. Не само Хазал напусна сериала, също и като нейната колежка Джейда Атеш, която пък играеше ролята на Ханде. Джейда започва да се снима в нов сериал, а малко след това прекратиха излъчването на "Нарекох те Фериха" (Огледален свят) и започнаха изцяло нов сериал - "Пътят на Емир". В него се появи отново Джейда /Ханде/ на 2-рата серия, като телевизията се надяваше да си увеличи рейтинга, но истината е, че след напускането на Хазал рейтинга падна и не след дълго сериалът бе спрян едва на 9-ти епизод. Източник:  Огледален свят

Реклама