Пропускане към основното съдържание

Реклама

Музей "Ранчо Саутфорк" (Ранчото на Юинг от "Далас")


Всяка година през неговите порти минават хиляди туристи, които живеят с драмите на Боби, Джей Ар, Сю Елън, Клиф Барнс и техните наследници. "Саутфорк" не е просто типичният музей, в който посетителите плащат няколко долара за вход, разглеждат набързо и си тръгват под строй. В ранчото се организират и тържества, и официални срещи. Правят се научни семинари, коктейли, изискани вечери и пищни сватби. Всеки желаещ  може да си  устрои и пикник на зелената морава - разбира се, след като плати съответната такса. Малцина знаят, че снимките за поредицата не стартират в "Саутфорк", а в друга къща. Разкошният дом, принадлежащ на тексаски бизнесмен, бил нает от кинаджиите през 1978 г. Всичко вървеше добре, докато собственикът не бил  уличен във финансови злоупотреби. Изнервен от повдигнатите обвинения, човекът помолил екипа на продукцията да напусне владенията му. Дотогава от прочутия сериал били заснети едва пет епизода. Продуцентите изпаднали в паника, защото нямали идея къде да настанят филмовото семейство Юинг. В издирването на нова къща се включили всички - от актьорите до техническите лица. Не след дълго идеалният дом бил открит с кръжащ над Далас хеликоптер. В следващите 13 години - до 1991-ва, сериалът бил сниман в бялата къща, която е познатата на милиони зрители по цял свят. В средата на 90-те ранчото "Саутфорк" било превърнато в музей. Сега обаче отново е снимачна площадка. Когато се снимат епизодите от продължението на "Далас", имението е затворено за външни лица. Въпреки това достъпът на феновете не е тотално ограничен. В месеците, в които екипът на продукцията е във ваканция, пак си се продават билети за гости. В "Саутфорк" повечето мъже се тълпят пред лъскавия "Линкълн  Континентал", принадлежал на Джок Юинг (бащата на главния герой Джей Ар). Жените предпочитат да оглеждат роклите, обувките и бижутата, с които се кипрят актрисите, участващи в култовия сериал. И, разбира се, не пропускат да хвърлят едно око в спалните.
Нещо повече за "Ранчо Саутфорк"
  • "Саутфорк" е разположен на 30 км, северно от центъра на Далас;
  • Превръщането на имението в музей глътнало 12 000 000 долара. Парите са използвани за реставрация на сградата и за поддържане на зелените площи.
  • В ранчото са разположени два магазина, в които се продават сувенири с образите на главните герои;
  • Къщата е собственост на "Форевър рисортс". Компанията притежава още 23 супер луксозни имота в Щатите;
  • В "Саутфорк" могат да се поберат едновременно близо 10 000 души;
  • Работното време на музея е от 09:00 до 17:00 ч. Достъпът на туристи е ограничен на Коледа и Деня на благодарността;
  • Цената на билета за посещение на музея е 7,95 $.

Коментари

Реклама

Реклама

Популярни публикации от този блог

Eмир не е бащата на детето на Руя!

В главата на Емир и Фериа се въртят едни и същи въпроси - Кой е бащата на бебето.  Всеки ден Руя тормози и вбесява Емир.  Ханде и Корай подкрепят Емир в трудните моменти. Корай вижда Емир и Едже заедно в бара и учуден. Ханде и Корай отиват с Емир в болницата за резултатите от ДНК теста.  В последния момент се по явява Фериа и хваща Емир гордо за ръка пред всички. Тестът е отрицателен и Емир не е бащата на бебето на Руя.  Айсун е шокирана и се заяжда с Фериа. Емир, Фериа, Ханде и Корай са много щастливи от резултата на теста и се присмиват на Руя и майка ѝ. Пред болницата Емир прегръща силно Фериа.  Джансу разбира, че Фериа и Емир са женени и изпада в криза.  Мехмет приема предложението на Емир за работа.  Ръза казва тежки думи на Фериа.  Емир е зает в клуба и Едже е постоянно около него.  Фериа приготвя прекрасна вечеря и чака Емир дълго да вечерят, но той не се прибира!

Голям провал, че Хазал Кая напусна "Огледален свят"

 В края на 2-ри сезон т.e на финала, сценаристите решиха да убият Фериа понеже Хазал Кая започнала да се снима в нов сериал и не е можела да продължи със сериала, а сценаристите искали трети сезон заради успешността на Чаатай Улусой, но този 3-ти сезон с заглавието "Пътят на Емир", са снимали и излъчвали само 9 епизода и го спряха, защото нямал зрителски интерес. Не само Хазал напусна сериала, също и като нейната колежка Джейда Атеш, която пък играеше ролята на Ханде. Джейда започва да се снима в нов сериал, а малко след това прекратиха излъчването на "Нарекох те Фериха" (Огледален свят) и започнаха изцяло нов сериал - "Пътят на Емир". В него се появи отново Джейда /Ханде/ на 2-рата серия, като телевизията се надяваше да си увеличи рейтинга, но истината е, че след напускането на Хазал рейтинга падна и не след дълго сериалът бе спрян едва на 9-ти епизод. Източник:  Огледален свят

Niks - Една потресаваща истина за българския рап певец

Внезапно на 17 юли почина рап музиканта Николай Благоев - Niks от Touch Down. Тази тъжна новина разпространяват в социалните мрежи негови приятели. Информацията е потвърдена и на официалната страница на групата във Facebooк.  Младият музикант е с корени от Згориград. Неговата майка Дияна е родом от врачанското село, но от дълги години живее в Италия. Била е част от танцов състав във Враца. Бабата и дядото на Николай, които са починали, също се помнят като известните танцьори във Врачанско. След развода на родителите си, Благоев е живял при баща си в Харманли. Touch Down се е сформирала през 2007 г. Никс беше представител на новата вълна рап изпълнители в България.  Последваха редица съвместни проекти с други популярни звезди на хип-хоп и R&B сцената, сред които Били Хлапето, Сани Алекса, Мария Илиева, Лора Караджова, Графа. Аутопсията е установила, че Николай Благоев е починал от сърдечен удар. 23-годишният младеж е бил здрав и не е страдал от никакви заболяван

Реклама