сряда, 17 декември 2014 г.

БГ ТВ

"БГ ТВ" е български телевизионен канал, който се разпространява от началото на 1997 г. първоначално под името "БКТВ". От 1 юни 2006 г. програмата е със сегашното име, като понякога е изписвана и "България ТВ", което обаче не трябва да се бърка с "ТВ България" - бившият логотип на БНТ свят. Към април 2013 г. собственици на медията са братята Георги и Димитър Бедникови. Първият от тях е водещ и на предаването "Споделете с мен". Други предавания, които можете да гледате по телевизията, са фолклорните "Песни за душата", "Балкан фолк", "Багрите на българското", "Изворче" и други. През 2012 г. за няколко месеца в "БГ ТВ" се появи скандалният водещ Ник Щайн, заради когото през 2003 г. бе отнет лиценза на Ден ТВ.
Каналът "БГ ТВ" е спрян от пакетите на всички кабелни и IPTV оператори. Причината за спирането се оказва новият собственик на канала Йордан Крастомиров Кръстев, който вече е собственик на "България Кабел ТВ" ООД.
България кабел тв  излъчваше цели 17 години по кабел, а също и през сателит, а от няколко години само през интернет. Освен "БГ ТВ" с нов собственик е и другата телевизията на България Кабел, интернет телевизията Gordimy TV. 
"БГ ТВ" вече няма да съществува след продажбата на канала. Новият собственик вероятно ще даде ново име, лого и визия съвсем скоро. Не е ясна съдбата на интернет телевизията Gordimy TV. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар