събота, 9 ноември 2013 г.

"Авеню Бразилия"Сюжет
Факти за Авеню Бразилия в Рио де Жанейро, Бразилия
Авеню Бразилия е една от главните пътни артерии в град Рио де Жанейро. Със своите 58 километра, тя пресича 27 квартала и има статута на важна градска магистрала. Разрешената скорост е 90 км/ч, но заради задръствания, тя рязко спада. Авеню Бразилия е част от междуградската магистрала BR-101 и свързва магистрали BR-040, BR-116 и BR-465, като по този начин прави връзки с всички магистрали, които преминават през града. Ежедневно по Авеню Бразилия преминават повече от 250 000 превозни средства, тъй като е основен път за работещите в центъра на града. Проектът е обявен и подложен на дебати още през 1916 г. Авеню Бразилия е открито през 1946 година като има планове да се разширява.


История
Като дете, Рита страда в ръцете на безскрупулната си мащеха Карминя, която с помощта на любовника си Макс, подтиква Женезио – бащата на момичето, да изгуби всичко, което има. Изоставени от Карминя и оказали се на улицата, те попадат под грижите на гадния Нило, а Рита търси убежище в дома на ексцентричната Лусинда. Там тя се запознава с Батата, нейната голяма любов. Но съдбата се погрижва двамата да се разделят, когато едно чилийско семейство я осиновява и ѝ дава името Нина.
В последния ден от шампионата, след брилянтна победа, Тайфунър случайно прегазва, на Авеню Бразилия, един господин, който е бил край пътя: Женезио. При пристигането на Бърза помощ, той успява да чуе само името на съпругата му: Кармен Лусия Морейра де Соуза. Чувствайки вина заради случилото се, Тайфунът се представя на вдовицата като дългогодишен приятел на починалия и предлага подкрепата си за всичко, от което има нужда, тъй като той е богат човек.
Междувременно, умната Карминя открива, че играчът е виновен за смъртта на съпруга си и вижда шанса на живота си, за да се оправи добре. С помощта на Макс, тя успява да отдалечи маникюристката от футболиста и да се омъжи за Тайфун, бременна от любовника си, убеждавайки го, че това е плода от истинската любов, която е имала с починалия.
Радвайки се на лукс и заедно с Макс (който се жени за сестрата на Тайфун), Карминя се връща към корените си, които я свързват с Лусинда. Спомняйки си миналото, тя решава да вземе сина, който е била принудена да изостави като бебе, за да го отгледа с Тайфун: Батата.
Дванадесет години по-късно, Батата, който сега е познат като Жоржиньо, е обещаващ млад футболист, влюбен в красивата Дебора, но е измъчван от чувство на гняв, което изпитва към майка си, чието творение се смята.
А Рита, сега Нина, се е превърнала в отлична главна готвачка. Изминалите години не са излекували дълбоката рана, която ѝ е нанесла Карминя. Рита се завръща в Бразилия, за да си отмъсти. И така, Нина започва работа като прислужница в дома на бившата си мащеха, която не я разпознава. Бавно, малко по малко, тя започва да руши живота на шефката си...

Няма коментари:

Публикуване на коментар